top of page

Mitt aller første menneskeportrett

Er det noe jeg elsker å gjøre så er det å overaske nære og kjære.

I julegave i år ønsket jeg å gi min kjære søster en veldig personlig gave, et portrett av barna hennes. Mine kjære tantebarn. Dette var noe jeg begynte å planlegge allerede i oktober og jeg spurte tantebarnene mine om de kunne holde på denne hemmeligheten sammen med meg. Jeg måtte jo selvsagt ha et referansebilde av dem og dette ville jeg helst ta selv.

Det skulle vise seg å være litt vanskelig så jeg måtte presentere en liten hvit løgn til søstra mi ved å si at jeg skulle ta bilder av barna der de gjorde skumle grimaser og prøve noen Halloweeneffekter i Photoshop. Innimellom bildetakingen fikk vi klemt inn noen mer normale bilder og kom fram til dette utgangspunktet:


Disse to, altså! Jeg er så glad i dem!


Så var det å begynne å skisse opp, male første utkast og improvisere litt. Genserne deres ble en liten utfordring så jeg malte disse så nøytrale som mulig. Her er førsteutkastene:Jeg jobbet mye på den måten hvor jeg la grunnfarge og prøvde å jevne ut lyse toner opp mot mørke toner, men det var veldig vanskelig. En stor utfordring som jeg absolutt elsket å gjøre!

I desember fikk jeg startet på ordentlig med detaljene:


Det var mye frustrasjon rundt å få hudtone, skygger og høylys riktig i forhold til hverandre, men etter jeg fikk lagt et lag med maling som bakgrunn falt mer på plass. Og det ble ferdigstilt:


I dag henger det opp på veggen hjemme hos min kjære søster og hennes vakre familie.
Det har vært en lærerik reise og jeg må si at jeg er stolt av meg selv. Neste portrett er allerede booket og jeg starter nå på onsdag, 13.januar. Jeg gleder meg veldig!


Den neste tiden som kommer vil det dukke opp en prisliste på hjemmesiden. Det er mange spørsmål om hva jeg tar for et maleri og derfor tenkte jeg å legge ut en liten prisveiledning. Lurer du på dette så ta en titt på hjemmesiden de kommende dagene så får du svar :) Har du videre spørsmål angående pris så er det bare å sende meg en melding på chatten min eller på e-post: artalalinn@gmail.com så svarer jeg så fort jeg kan! :)


Ha en riktig god helg!
82 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentarer


bottom of page