top of page

Terje Tysland - prosess fra start til slutt

I oktober/november fikk jeg et oppdrag av en god venninne å male hennes favorittmusiker - Terje Tysland. Hun ønsket det i en slags popart-stil, 4 bilder på 50x50 cm stykket og ulike farger. Fargene skulle gå i stil med hjemmet hennes så nøytrale jord- og naturtoner. Hun sendte meg et bilde hun ønsket som utgangspunkt og jeg kjørte det en runde i photoshop der jeg endret terskelverdien i bildet.Så begynte jeg å tegne opp. Det tok meg to dager å skissere alle fire bildene til det nivået at de ble semi-identiske. Vanskelig når noe skal tegnes opp fire ganger å få det 100% identisk, men jeg gjorde mitt beste.


Så begynte jeg å male. Jeg skrev et innlegg på dette tidligere der jeg blandet 30 gr Raw Umber og 10 gr Titanium White for å få ønsket farge til det første bildet.


Det kommer ikke helt frem på bildet hvordan fargen ble, men den ble en myk og matt bruntone.

Videre ønsket hun et bilde i en grønntone. Her blandet jeg 40 gr Olive Green Deep og 10 gr Titanium White. Neste var en grå utgave. Her blandet jeg 30 gr Payne's Grey og 5 gr Titanium White.


På førsteutkastet syns både jeg og venninnen min at den ble for mørk, bortimot svart. Jeg mikset dermed inn 10 gr Titanium White ekstra og da ble ønsket farge korrekt:


Denne la jeg som andrestrøk og det ble veldig bra. Til det siste maleriet blandet jeg 30 gr Yellow Ochre og 5 gr Titanium White.


Og nå er de ferdigsignerte og klar til levering:


Erik, min kjære samboer, fikset også oppheng til bildene. Dette blir forhåpentligvis en standard ved klargjøringen av bilder og lignende fremover, men også her må vi prøve oss frem og finne gode løsninger og produkter vi blir fornøyde med.18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page