top of page

Prisveileder for maleri

Til informasjon;
Jeg maler basert på ønsker og referanser fra deg. Uansett hva du ønsker er det bare å ta kontakt for en gratis og uforpliktende samtale om ditt fremtidige kunstverk. Jeg er å få tak i på e-post, Instagram og hjemmesidens chattefunksjon når som helst. 

Det koster både tid, penger og energi å produsere et maleri etter kundenes ønsker. Dermed vil jeg gi en
veiledning på hva slags priser en kan forvente seg hvis man ønsker å hyre meg til et malerioppdrag. Jeg vil også meddele at jeg maler med akrylmaling på lerret. 
Jeg har delt inn prisveilederen inn i 4  deler. 

1 - Grunnpriser
Her ser man en grunnleggende pris for de mest vanlige størrelsene jeg maler. Jeg kan alltids male i et annet format og da vil prisen justere seg deretter. Jeg maler sjeldent mindre enn 30x40 cm. Det kommer an på motivet.

30x40 cm - 1600-1800kr
40x40 cm - 2000-2500kr
50x50 cm - 2500-3500kr
50x70 cm - 3500-4000kr
70x90 cm- 4300-5000kr

2 - Motiv og stil
Motivet spiller en sentral rolle når det kommer til å prise et oppdrag eller kunstverk. 
Et menneskeportrett tar tid og krever mye. Skal det være en eller flere portrett i samme maleriet? Skal det være så realistisk som mulig? Slike malerier vil bli priset opp mot ønsket referansebilde, størrelse og farge. Det kan derfor hende at et portrettmaleri vil gå over det som står i veilederen. Dette blir det informert om i en eventuell konsultasjon. Hos dyr er det mer pels og lette malestrøk, ergo noe mindre arbeid. Jeg tilbyr en mer nøyaktig pris når jeg har fått sett og hørt litt hva du ønsker.
Når det kommer til stil kan jeg tilby å bytte ut eller kombinere bruk av koster og kniver. Med kniver får man en røffere stil uten at detaljene nødvendigvis forsvinner. Bildet får da et mer "villere" uttrykk. 

Jeg maler det meste så det er bare å ta kontakt hvis du ønsker noe annet. 
Merk deg at hvis jeg ikke føler at mine ferdigheter strekker til på det du ønsker vil jeg takke pent Nei til oppdraget.

3 - Bakgrunn
Når det kommer til bakgrunn og fargebruk vil prisen variere også her. Med en nøytral bakgrunn vil prisen ligge i det lavere sjiktet av prisveilederen mens med bakgrunner som landskap, møbler, interiør og lignende kreves det mer tidsbruk på detaljer og prisen vil ligge i det høyere sjiktet. Også her vil en mer nøyaktig pris foreligge etter en samtale om hva som ønskes av deg som kunde.

4 - Tilleggsønsker
Er det noe mer du ønsker å tilføye bildet? Eller ønsker du at jeg komponerer sammen en skisse basert på flere referanser? Ingen problem. I forhold til priser på slike bilder vil prisen ligge i mellomsjiktet opp mot det høye sjiktet i prisveilederen. Det kan ofte være verd å få inn minneverdige detaljer for å få bildet ditt perfekt. Dette er noe jeg hovedsakelig legger vekt på i de større størrelsene da det kan være vanskelig å få inn flere elementer i de minste. 

Har du noen spørsmål? Ta kontakt for en hyggelig prat.
Jeg håper vi snakkes - L.M

IMG_20201128_200456_204.jpg
20201011114202_IMG_1937 copy 2.jpg
bottom of page