top of page

Julegaver

I det siste har jeg fått flere oppdrag om å lage julegaver, noe jeg syns er utrolig gøy!

Kunst er en fin julegave å lage samt å gi. Det er personlig, inviterer til følelser og stemning.


Jeg er fortsatt på hundeportrettstien og har den siste uken jobbet med ikke mindre enn tre bilder. Den største av de tre var på 30x40 i størrelse mens de to andre var på 20x20. En av de to mindre er også samme hund som i 30x40-størrelsen. Her fikk jeg utfordret meg kraftig på det å jobbe i mindre skalaer. Selv om det er gøy å utfordre seg selv har jeg nok funnet ut at det er minst like vanskelig, om ikke enda mer vanskelig, å jobbe på mindre områder. Nå er de ferdige!Her er førsteutkastet til den på 30x40cm. Jeg startet med å legge grunnfargen som ble en medium grå på hele lerretet, også kantene. Så skisserte jeg opp portrettet og malte på de grunnleggende fargene.


... og slik ble det ferdige resultatet. En veldig utfordrende hund å male, men også veldig søt. Jeg er utrolig fascinert av sjatteringene i pelsen og hvordan disse kan komme frem i et maleri.


De to mindre maleriene dokumenterte jeg ikke så mye av underveis, men jeg vil si at jeg bruker mellom 1-1.5 dag, eller rundt 7-10 arbeidstimer per bilde. Igjen, disse er 20x20. Det jeg opplevde var at det var veldig vanskelig å få frem de samme type detaljene som jeg malte på det i 30x40-størrelse. Jeg trenger nok litt bedre utstyr og mer øvelse på denne fronten. Likevel ble både jeg og kunden svært fornøyd med resultatet! Alltid en god følelse. Nå er de sendt avgårde og klar til å åpnes på julaften :)


35 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page