top of page

Labradoren Arro

Det å skulle komponere et maleri basert på 2-3 ulike referansebilder kan oppleves som en utfordring. Den fikk jeg smake litt på når jeg skulle male Arro med Havmannen i Mo i Rana som bakgrunn.


Jeg hadde et par referansebilder av selve bakgrunnen. Kunden ønsket en bakgrunn i lignende farger som den forrige labradoren jeg malte hadde bare fra et annet sted, vel og merke. Her var utgangspunktene jeg hadde:Forståelig nok fikk ikke kranene i bakgrunnen være med på bildene ;)

Men disse ble utgangspunktet for bakgrunnen i seg selv. Videre sendte kunden over mange flotte bilder av selve labradoren og vi fant ut sammen at hunden kom best frem i sittende positur og bildet i loddrett stilling med denne type bakgrunn. Her fikk jeg tørket støv av photoshop-kunnskapene mine og lagde en kladd (!!) på hvordan jeg så for meg bildet kunne være:


Så var det å få dette ned på selve lerretet. Jeg skisset opp med bakgrunn i denne kladden og begynte å male. Jeg opplevde noe vanskeligheter rundt det å male steingrunnen og plassere labbene etter hundens anatomi, men jeg følte at jeg tilslutt kom i mål :) En god følelse!

Dette maleriet tok meg en god stund å planlegge og skissere. Selve maleprosessen går som en lek når jeg først setter i gang. Jeg kan sitte i 4-5 timer uten at maleriet skaper trøbbel for meg. Sitter jeg lengre enn dette kan jeg ofte sette meg fast i enkeltdetaljer eller jobbe "ihjel" noe som jeg må justere opp dagen etter. På Arro kunne jeg sitte 5-6 timer per dag uten at det stoppet opp, noe som var utrolig deilig!


Nå er han sendt til sine nye eiere. Dette var også en julegave til noen fra noen og det skal bli så gøy å høre om reaksjonene folk har hatt etter de har åpnet gavene sine! Det gjør julen litt ekstra spesiell for meg i år :)

Maleriet ble sendt godt polstret i en hjemmelaget eske som min kjære samboer, Erik, har fikset. I tillegg ble logoen sprayet på, noe jeg syns ble råkult!Et innlegg på prosessen rundt eskelaging og forsendelsepakking kommer litt senere :)

Nå skal jeg starte på et nytt prosjekt.


Hade så lenge :)41 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page