top of page

Terje Tysland

Så, dere.. Jeg har ei venninne som er blodfan av artisten Terje Tysland. Hun kom med et ønske om et maleri inspirert av popart og Andy Warhol. Jeg mener det kalles 4 Way-teknikk, men dette er jeg litt usikker på. Hun ønsket intet mindre enn fire bilder av artisten i 50x50 cm der hvert bilde inneholder en kontrastfarge. Hun valgte ut fargene grønn, okergul, grå og gråbrun. Det å skulle male noe konkret som et menneske i en farge krever at referansebildets terskelverdi har blitt justert til ønskede verdier. Og slik ble utgangspunktet etter en runde i Photoshop:


Dette er en digital fil og ikke selve maleriet. Den måtte jeg først skissere opp og her måtte jeg "jukse" litt for å få det mest mulig likt. Jeg valgte bort noen områder, brukte målebånd til å måle lengden mellom det som skulle males og ikke. Dette måtte jeg gjøre fire (!!) ganger. Dette tok veldig lang tid og var hardt til kroppen, men det endte opp til slutt som dette:


Jeg bestemte meg å starte å male i den gråbrune tonen for den krevde å mikses litt.


Et hett tips til alle som både snuser og maler der ut; IKKE kast snusboksene deres! De er perfekte til å mikse den perfekte fargen og oppbevare til senere bruk. Kan teipes rundt for sikkerhet skyld samt skrive på hvilken farge og antall gram per tube maling eksempelvis :)


Denne krevde to strøk med maling og jeg mikset i 30gr med Raw Umber og 10gr med Titanium White. Dette var mer enn nok maling for to strøk på dette maleriet i 50x50 cm.


(Må beklage belysningen, men jeg bor i Trøndelag og her er det mørkt ute nå kl 1600. Jeg orket ikke vente med bildetaking til i morgen, haha. Bedre bilder kommer så fort alle fire er ferdige).


Det vil ta litt tid å bli ferdige med de neste tre bildene. Og jeg har en liste over folk som har bestilt julegaver til meg så de må nesten få snike litt i køen, men så fort de er ferdige vil Tysland prioriteres!


258 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page